E-Minis/Indices Video

De Grondstoffenmarkt

De grondstofprijzen kunnen zeer sterk variéren. Iedereen wil een graantje meepikken van de wisselende verhoudingen in vraag en aanbod. Als je nog nooit op deze markt actief bent geweest en je wilt hier gaan beleggen dan is het zeer raadzaam om je eerst in de grondstoffenmarkt te verdiepen. Onder grondstoffen worden natuurlijke materialen bedoeld die gewonnen worden uit de natuur met een bepaald doel.


De grondstoffen (commodities) zijn te verdelen in ‘soft’ commodities zoals de gewassen graan, koffie, tabak en de ‘hard’ commodities, bijvoorbeeld de edelmetalen, gas, olie en olieproducten. Als je geleerd hebt de verbanden te zien tussen de olieprijs en inflatie kun je snel handelen bij veranderingen op de rentemarkt. Als op grote schaal de bouwmarkt aantrekt zullen ongetwijfeld grondstoffen als staal en hout in prijs toenemen. Voor zekerheid in slechte economische tijden en toenemnde inflatie neemt door sterke vraag de prijs van goud en zilver toe. Je kunt dan fysiek goud, zilver of de aandelen van goud- en/of zilvermijnen kopen.


Beleggen in commodities op de goederentermijnmarkten wordt gezien als risicovol. Bereid je dus goed voor alvorens deze markt met echt geld te betreden. Meer hierover lees je hier.


Geld verdienen met Opties